Više o Paragonu

Ovaj program je osmišljen tako da svima koji vole istraživati i rješavati probleme pruži priliku da te vrline pretvore u najtraženije IT vještine! Kroz inovativan pristup usvajanja znanja koji uključuje samostalan rad na praktičnim zadacima uz pratnju mentora, svi koji uspješno prođu Arenu mogu se ostvariti u ulozi full stack web programera za 9 mjeseci! Paragon full stack program takvim kandidatima osigurava pristup najboljim zadacima, projektima, mentorima, materijalima i IT industriji.

Jednosmjerna karta za uspjeh

Edukacija novog doba

Sistem učenja sličan ovom originalno potiče sa zapada gdje su rađena mnogobrojna istraživanja s ciljem pronalaska optimalnog načina za usvajanje IT vještina. Imajući u vidu da za ovu profesiju nije dovoljno naučiti gradivo i isto primjenjivati do kraja života, već naučiti kako se uči, snalazi, istražuje, i produktivno surađuje s timom, zaključeno je da učenje kroz praktične zadatke mora krenuti od prvog dana. Da se samostalnim radom uz konsultacije s kolegama i mentorima najefektivnije usvajaju znanja i da nije moguće naučiti programirati bez da se potpuno tome ne posveti duži period. Do ovih zaključaka je došla i kompanija Mistral kroz svoje desetogodišnje iskustvo. Čitav Paragon full stack program je zasnovan na ovim premisama.

Programiranje nije za natprosječno pametne, već natprosječno uporne.

<cite>Paragon</cite>

Globalno prepoznat kvalitet

Principi iza kojih stojimo

Ovakav sistem učenja direktno je prepoznat i od najvećih na globalnoj IT sceni poput direktora Twitter-a ili Snapchat-a. Oni, ali i mnogi drugi, već odavno zapošljavaju i cijene programere koji su svoje vještine stekli na ovakav način. Samo fleksibilan program koji aktivno uključuje polaznike u strastveno i samostalno istraživanje i rad i kolaboraciju na realnim projektima, ima moć da početnika dovede do zvanja full stack web programer za manje od godinu dana. Sve kratice koje postoje su uvedene u ovaj program i odstranjeno sve nepotrebno. Svo iskustvo IT industrije je pretočeno u svaki aspekt programa. Paragon full stack program je najbolji izbor za sve koji imaju istinsku želju da postanu dio IT industrije u najkraćem realnom roku.

Od industrije za industriju

Tvorci programa

IT kompanija Mistral, pored toga što već 13 godina uspješno posluje na globalnom tržištu i zapošljava preko 300 IT eksperata, prepoznata je i nagrađivana, između ostalog, i za dva iznimno važna aspekta:

1) odlični uslovi za rad i profesionalno napredovanje,

2) Gigi School of Coding – najbolju praksu za početnike s predznanjem.

Osnivači ove kompanije i Gigi prakse koja je proizvela preko stotinu uspješnih programera, odlučili su pokrenuti Paragon full stack program kako bi i onima koji nemaju nikakvo predznanje, a imaju želju, pružili najkvalitetniju priliku da postanu dio IT zajednice.

Gigi School of Coding

Oslonac na iskustvo

Paragon mentori

Svi polaznici koji krenu putem Paragon full stack programa, već su kroz Arenu pokazali da im leži intuitivno učenje i da su dovoljno znatiželjni i motivisani da postanu programeri. Uz takve predispozicije za uspjeh, Paragon mentori su tu samo da dodatno osiguraju dostizanje maksimalnog potencijala polaznika! Mentori koji vode ovaj program su isti mentori koji vode Gigi School of Coding. Ne možete biti u boljim rukama! 

Sulejman Ćatibušić

30 godina u IT industriji, Head of Education u Mistralu, IT profesor na SSST-u, tvorac programa Gigi School of Coding

Amra Rovčanin

BIT Camp polaznica, programerka sa višegodišnjim iskustvom u različitim IT kompanijama, IT profesor na Burch-u, mentor na Gigi School of Coding praksi

Milica Vujadinović

Dugogodišnje iskustvo rada sa startup-ima u okviru tehnološkog parka i u obučavanju mladih u poljima programiranja i robotike, mentor na Gigi School of Coding praksi

Samir Arapčić

IT nastavnik u osnovnoj školi dugi niz godina, više od deset godina iskustva u programiranju različitih aplikacija kao freelancer, mentor na Gigi School of Coding praksi

Feđa Hasanbegović

IT inžinjer sa 11 godina iskustva kao i rada na velikim Enterprise projektima. Diplomirao na Fakultetu informacijskih tehnologija u Mostaru

Inovacija na tržištu

Program ni u jednom trenutku ne obećava nemoguće. Oslanja se na intuitivan i sistematičan pristup usvajanja vještina kroz praktične zadatke i samostalni rad u kojem polaznici dobijaju onoliko koliko ulože. Onima koji prepoznaju vrijednost ovakvog pristupa, Paragon full stack program pruža odlične temelje za kontinuirani karijerni uspjeh i najbolju šansu za zaposlenjem u vrhunskim IT kompanijama!

Da li ste znali?

71,77%

veća plata IT uposlenika u odnosu na prosječnu bh. neto platu

37,8%

otvorenih IT pozicija ne može biti popunjeno zbog nepostojanja kadra

46,9%

rast plata u IT sektoru u periodu od 2012/2020

0

full stack web programera trenutno na birou

Cijena programa i specijalne pogodnosti

Spremni ste dati sve od sebe?

Svaki uspjeh počinje sa prvim korakom u pravom smjeru.