Druga generacija Paragon programa počela sa radom

Druga generacija Paragon programa počela sa radom

 

Nova generacija Paragonaca krenula je ka svojoj karijeri full stack web programera i programerki. 27 novih polaznika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u narednih 9 mjeseci radit će na sticanju potrebnih vještina koje IT tržište prepoznaje kao najtraženije. Paragon full stack program razvijen je od strane vodeće IT kompanije Mistral Tehnologies, kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i istraživanja.  

Polaznici su proteklih mjesec dana učestvovali u posebno kreiranom besplatnom selekcijskom procesu Konekt (1 sedmica) i Arena (3 sedmice) gdje su kroz izazovne zadatke obezbijedili sebi mjesto u Paragonu. Oni najbolji su se prodružili Paragonu i dobili priliku da steknu sve potrebne vještine za uspješnu IT karijeru.  

Prednosti programa  

Tokom cijelog programa, polaznici imaju podršku IT mentora, stručnjaka sa iskustvom u edukaciji programera i programerki. Tokom programa polaznici će raditi na praktičnom usvajanju znanja i vještina potrebnih za izradu različitih web aplikacija koristeći HTML, CSS, JavaScript, React.js, Node.js i MongoDB. Uz tehničke i funkcionalne vještine stečene tokom programa, polaznici će biti spremni da napreduju munjevitim tempom u svojoj budućoj karijeri. Činjenica je da ni u jednoj drugoj industriji nije moguć brži napredak na osnovu pokazanih vještina kao u IT industriji. 

Podrška IT industrije  

Program je prepoznat i podržan od strane vodećih kompanija i organizacija u IT-u: Udruženja Bit Alijansa, Udruženja Cortex, Inicijative MarketMakers, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Organizacije NEST iz Crne Gore, Hipotekarne Banke u Crnoj Gori i Vakufske banke u BiH, te kompanija: Klika, Coinis, RUBICON, Softhouse Balkans, HUB387, Amplitudo, Bild Studio, Data Design.