Protekla 3 vikenda družili smo se sa studentima iz tri grada u BiH, te uz sjajnu energiju razgovarali o IT karijeri i prilikama koje imaju. Organizator Business Skills događaja je AIESEC, partneri Paragon programa. 

Druženje u Sarajevu 

Amra Rovčanin, IT mentorica 

Na Internacionalnom fakultetu u Sarajevu, Amra Rovčanin, mentorica programa predstavila je Paragon i sa studentima razgovarala o IT-u. Sjajna energija, pitanja i upoznavanje! 

Druženje u Mostaru

Milica Vujadinović, IT mentorica

40 učesnika razgovaralo je sa Milicom Vujadinović, mentoricom Paragona, te iz prve ruke saznali kako to izgleda jedan dan Paragon polaznika. Milica je ovom prilikom istakla “Za karijeru full stack developera morate biti spremni da svih 9 mjeseci aktivno radite i investirate svoje vrijeme kako biste stigli do cilja, jer zapamtite dobro: Paragon nije sprint, Paragon je maraton. Tokom cijelog programa imate podršku nas mentora da osiguramo da ste uvijek na pravom putu, i da vas poguramo ako negdje zapnete kako bi na kraju svi bili zadovoljni rezultatima i stečenim znanjem.”

Druženje u Banjoj Luci 

Sumeja Čakalović, Marketing i komunikacije; Milica Vujadinović, IT mentorica

U prostorijama Tehnološkog parka LANACO, Milica Vujadinović, mentorica i Sumeja Čakalović, Marketing i komunikacije predstavile su Paragon na temu “Prilike u IT industriji”, te sa studentima razmijenile njihova očekivanja i mogućnosti koje imaju u ovoj industriji. 

Prijave za novi ciklus Paragon full stack programa bit će otvorene u januaru 2022. godine, a program će zvanično početi na proljeće! Za više informacija možete kontaktirati Paragon tim na hello@.