Nakon devet mjeseci rada, polaznici prve generacije Paragon full stack programa uspješno su završili program. Svečana ceremonija je održana 28. januara u Sarajevu gdje su polaznicima dodijeljeni certifikati i otvorena vrata za karijeru junior full stack programera. 

Na ceremoniji su se obratili Ajla Fijuljanin, direktorica programa, Mersed Čamdžić, direktor kompanije Mistral, Sulejman Ćatibušić, Head of Education i Sejfudin Duranović, polaznik programa. 

Dodjela certifikata

Na događaju prisustvovali i renomirani partneri

Ajla Fijuljanin, direktorica programa istakla je da je značaj programa prepoznat već i u regiji te da će novi ciklus biti organizovan pored polaznika iz Bosne i Hercegovine i za područje Crne Gore, Srbije i Slovenije. “Naši polaznici koji su već danas zaposleni u IT kompanijama su dokaz da idemo u pravom smjeru. Sretni smo što je naša dugogodišnja ideja uspješno realizovana kroz format koji mijenja živote naših polaznika. Radujemo se budućim generacijama s kojim ćemo zajedno raditi na jačanju kompletnog IT ekosistema Bosne i Hercegovine i regije”, istakla je Fijuljanin. 

Jedinstven program historijskog značaja

Prednost programa je što tokom cijelih 9 mjeseci polaznici imaju podršku IT mentora iz kompanije Mistral. 

Mentori: Feđa Hasanbegović, Sulejman Ćatibušić, Samir Arapčić, Milica Vujadinović i Amra Rovčanin

“Paragon tim je proteklih nekoliko godina radio na kreiranju jedinstvenog programa koji će novim generacijama omogućiti kvalitetno sticanje IT znanja. Sretan sam što smo u tome uspjeli, a prva generacija koja je uspješno završila program dokaz je tome. Volim reci da smo učestvovali u kreiranju nečeg historijski bitnog kao što je Paragon. S obzirom na broj zaposlenih do sada, možemo reći da smo uspjeli u svom cilju.”, istakao je Sulejman Ćatibušić, Head of Education u kompaniji Mistral i jedan od mentora. 

Sejfudin Duranović, polaznik I generacije Paragona

Sejfudin Duranović, jedan od polaznika prve generacije ističe kako su se trud i izazovi proteklih 9 mjeseci isplatili i da je već zaposlenik jedne od IT kompanija na poziciji full stack programera. Kao savjet budućim polaznicima naveo je da investiraju svoje vrijeme i unaprijede svoju budućnost, da se ne boje izazova i da slijede svoje snove.